keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Yhä vain energisemmäksi muuttuva taapero...

Huh, alkaa vauhtia riittää tässäkin taloudessa ihan riittävästi. Ei saisi äiti tai isi saatika sitten mummu istua hetkeäkään rauhassa. Likka käy nappaamassa kädestä kiinni ja kiskoo mukaansa. Saattaa tehostaa toimintaansa sanomalla "poissssh". Sitten yritetään vähän narinakiukutteluitkua, jos ei ala pylly nousta. Huoooh! Tahtoisin vaan hetken työpäivän päätteeksi myös ihan istuksia. Likka on eri mieltä. Kyllä tuo toisinaan malttaa vielä itsekseenkin leikkiä, mutta onhan se ymmärrettävää, että tahtoo seuraa touhuiluihinsa.

Äitin mielestä parhaat jutut on pallon heittely, palapelin tekeminen, legot tai muu sellainen, jossa saa itse olla paikallaan. :D Nykyään vaan tarttis joskus ihan vaan kävellä neidin kanssa ympäri kämppää. Joskus halutaan istua taaperokärryssä ja jonkun pitäisi työntää. Tahtoisi myös pötkötellä äitin ja isin sängyssä. Se nyt tosin kelpaa äitillekin se puuha! ;)

Mutta täytyy myöntää, että on vähän raskasta työpäivän päätteeksi nyt jatkaa touhuamista kotona samalla tempolla. Nooo, ei nyt tietty ihan sama vauhti yhden lapsen kanssa, muttamutta... Sitä on vaikea selittää. Kun ei sillä tavalla saa aikuista seuraa töissä, kuten monessa muussa työssä ja sitten sama homma jatkuu kotona. Oman lapsen kanssa on kyllä helpompaa, kun oman lapsensa tuntee parhaiten ja osaa hoitaa tilanteet monestikin vähän sujuvammin ja voi käyttää vähän, totanoin, erikoisempiakin keinoja. Minä esim. tänään pilkoin uunikasviksia ja neiti kaivo sitten kuorimaveitsellä bataatin jämäpalaa. :D


Onhan sitä tullut mietittyä olisiko joku muu työ sellainen, joka nappaisi vieläkin enemmän, mutta en oikein tiedä kuitenkaan... Ja työttömäksi kun jään, niin hyvin pian mulle tarjotaan lto:n hommia. Nyt on kyllä hyvin suurella todennäköisyydellä mahdollisuudet löytää nykyiseltä työnantajalta töitä tai sitten myös kotikaupungista, mutta jotenkin tällä hetkellä töissä vähän ahdistaa. Enkä osaa oikein eritellä edes, että miksi. Se sitten jotenkin vähän ehkä heijastuu myös tänne kotiin ja on vaan väsynyt. Ja täytyy kyllä myöntää, että keväällä olen usein mieli maassa. Toivottavasti tää johtuis vaan siitä. Tosin tämä kevät on ollut ärsyttänyt mua tosi vähän vaikka normaalisti vihaan loskaa ja kuraa, nimenomaan keväisin, erityisen paljon.

Ja hei! Sieltähän ne pakkaset on taas tulossa, joten kai tää kevät tähän sit loppu. Pitäisin kyllä mielelläni lämmön ja sulavat lumet, jotta tätä vaihetta ei tarvitsisi sitten odotella taas uudestaan alkavaksi.

Ehdittiin me käyttää uutta välikausihaalariakin tänään ekan kerran. Hain likan päikystä ja kauppareissulle puettiin uusi haalari. Löysin sen Reiman myymälästä Ideaparkista ja alehyllystä. Hinta oli 59 euroa sen kyllä raaskin uudesta kunnon haalarista maksaa nyt, kun likkakin rymyää enemmän. Viime kevään haalarin ostin 10 eurolla kirpparilta ja se vähän liikkuvalle mönkijälle oli silloin oikein sopiva.

Vähän on näissä kuvissa eroa. Ensimmäinen otettu sunnuntaina ja toinen tänään keskiviikkona (uusi haalari päällä) ;)!


3 kommenttia:

 1. Mä haaveilin lukion jälkeen kans lto:n hommista, mut silloinkin mietin et miten sitä sit jaksaa hoitaa vielä omat lapset kotona. :D no, päädyinkin sit ihan eri hommiin eli ei oo tarvinnut sitä miettiä, mutta siis uskon kyllä että se on omalla tavallaan rankkaa vaikka tietenkin siellä töissä tehdäänkin asioita eri tavalla kuin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluks se ei ollut mulle näin rankkaa. Tyttö oli tietysti alkuun nuorempi, eikä esim. mennyt kämppää ympäri ihan tällasella tahdilla. Pysyttiin siis iltaisinkin pääasiassa olkkarissa touhuilemassa. Nyt pitäis koko aika mennä likan kanssa sinne ja tänne. Ja alkuun mulla oli niin hillitön ikävä tyttöä päivisin, että se oli aivan älyttömän ihanaa istua siellä lattialla leikkimässä, halimassa ja pusimassa. Nyt tuolta neidiltä ei edes hali aina liikene. Toteaa vaan "eeii" ja menee muihin touhuihin. :D

   Poista
 2. Kivan näköinen uusi haalari :) Nostan kyllä hattua kaikille töissäkäyville äideille, etenkin jos päivän on jo viettänyt lasten parissa touhuten ja sit pitäis vielä kotonakin jaksaa!

  VastaaPoista